Интерактивна работа с ученици от Математическата гимназия по време на информационни кампании

На  06.12.2023 г. и на 11.12.2023 г., се проведоха информационни кампании в ОМГ „Акад. Кирил Попов”, в които ученици от 10-ти и от 12- ти клас, се запознаха с проект „Активни младежи” - както с целите залегнали в него, така и с програмата, която организацията е създала за изпълнението му.

Младежите бяха активни в дискусия, в която даваха различни идеи за създаване на видео клип за младежка инициатива, като  тази дискусия отвори интересни теми, които будят интереса им и са от обществена значимост.

           Бяха дискутирани и въпроси относно това какво представлява младежка работа и неформалното образование, целящо придобиване на нови умения и ключови компетентности.

В проведените събития всички присъстващи се включиха в игра, в която пишеха на гърба си 2 зададени думи от психолога и последния записва това, което е разбрал на дъската. Учениците бяха разделени на две групи - в колони един зад друг, а надписа, който имаха да изпишат беше „Активни младежи”. След края на играта се проведе разговор за това, че всеки има своя интерпретация на информацията, която е достигнала до него.

          Проведените информационни кампании са част от проект „Активни младежи“, реализиран от сдружение „Национална асоциация за развитие и подкрепа“ по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2023 година на Министерството на младежта и спорта, договор № 25-00-68/18.07.2023г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *