Проект „Активни младажи“

Днес сдружение „Национална асоциация за развитие и подкрепа“ стартира проект „Активни младежи“, финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2023 г. от Министерството на младежта и спорта, Договор № 25-00-68/18.07.2023г. Проектът е на стойност 49 179,80 лв. и е с продължителност от 5 месеца, като ще се реализира в периода 01.09.2023 г. – 31.01.2024 г.

ЦЕЛИ

Целта му е повишаване инициативността на младите хора, насърчаване на гражданската ангажираност чрез участието им в различни младежки дейности за осмисляне и пълноценно прекарване на свободното време, създаване на възможности за творческо изразяване и повишаване на тяхната лична и обществена култура, както и утвърждаване на тяхната идентичност. Чрез осъществяването му ще се предостави подкрепа и за развитието на капацитета и повишаването на компетенциите на младежките работници/лидери/специалисти на местно ниво, което ще допринесе за повишаване качеството на младежката работа.

ЦЕЛЕВА ГРУПА

Голям брой млади хора на възраст между 15 и 29 години ще имат възможност да се включат в различни дейности, обучения и/или инициативи.

ДЕЙНОСТИ

30 желаещи младежи ще могат да вземат участие в безплатно обучение на тема „Предпериемач във виртуалния свят“, където ще получат базови умения за успешна реализация в интернет пространството. Други 30 младежи, младежки работника или младежки лидери ще преминат обучение за повишаване на компетенциите и квалификацията си за работа с млади хора.

Освен това по проекта ще бъде организирано и проведено мащабно младежко събитие, включващо различни викторини, уъркшопи на открито, както и концерт на известен изпълнител, харесван от днешната младеж.

Ученици, студенти, младежи до 29 г. ще имат възможността да се включат във видео уеб конкурс, с предложение за реализиране на своя уникална идея за младежка инициатива или събитие с обществена и социална значимост, като победителите ще си спечелят смарт часовник, шумоизолиращи слушалки или блутут аудио колонка.

Проектът ще достигне и до още много млади хора чрез реализиране на информационни кампании в училищата на територията на града, а благодарение на изпълнението му ще се изготви и анализ, който ще даде информация за това от какво имат нужда младите хора в днешно време и в какъв тип инициативи на местно и национално ниво биха имали желание да се включат.

ИНФОРМАЦИЯ

Периодично на интернет сайта на сдружението – www.narpbg.com и на страницата ни във Фейсбук, ще публикуваме предстоящите ни събития.

Ако искате да сте част от дейностите, които предстоят и да разнообразите ежедневието си, не губете време, а се свържете с нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *