Анкета за анализ на нуждите на младите хора

Все по-висок става процентът на младежи, които нито са в образователната система, нито са в заетост. Идентифицирането им е изключително трудно, както и провокирането им да се включат в живота на общността и да се изградят като самостоятелни хора, независещи от родителите си и активно участващи в социалния живот. В световен мащаб се мисли за активизирането им, има разписани редица документи, стратегии и планове за приобщаването им, но много от тях не се базират на проучване на интересите и нуждите на младежите, техният глас остава нечут или недооценен, което прави част от изготвените програми неефективни и недопринасящи за постигането на целите, а именно социално включване на младите хора.

Целта на тази анкета е да се идентифицират и анализират нуждите на младите хора на възраст от 15 до 29 години в областта на образованието, заетостта, дигиталните компетенции и гражданското участие. Анкетата е анонимна и ще отнеме около 5 минути от вашето време. Моля, отговорете честно и подробно на въпросите. Вашето мнение е важно за нас!

АНКЕТАТА МОЖЕ ДА ПОПЪЛНИТЕ ТУК

Целта е да се селектират работещите методи и похвати, постигащи заложените резултати, а именно младежкото включване. Посредством анкетното проучване ще бъде гарантирано, че гласът на младите ще бъде чут и те ще бъдат овластени и поощрени да се включат с гражданска позиция за подобряването на политиките, касаещи пряко живота им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *